×

Verte neemt geen nieuwe cliënten meer aan

Vanaf september 2021 stopt Verte en daarom wordt vanaf nu de praktijk afgebouwd. We nemen geen nieuwe cliënten meer aan. Cliënten die eerder bij Verte zijn geweest, kunnen wel contact opnemen. Samen bekijken we dan naar een oplossing die bij jou past.

Ik verwijs je graag door naar mijn collega Angelique Esser: www.haptotherapieleeuwarden.nl/traumatherapie-somatic-experiencing/

Je kunt ook een therapeut vinden met kennis van Somatic Experiencing en/of NARM op: www.bodymindopleidingen.nl/docenten-therapeuten

Werkwijze traumatherapie

We starten traumatherapie met een intakegesprek waarin we het soort trauma onderzoeken. Vervolgens kijken we samen hoe het vervolgtraject eruit kan zien. De behandeling van shocktrauma neemt vaak een beperkt aantal sessies. Als er sprake is van ontwikkelingstrauma (trauma op jonge leeftijd) zijn er vaak meer sessies nodig. 

Verte werkt zowel met Somatic Experiencing® als met NARM (Neuro Affective Relational Model). Bij beide gaat het om de ‘taal’  van het lichaam. Het geheugen van het lichaam geeft aan wat het verhaal van het trauma is. De lichaamsreactie en de emoties zijn de ingang om het trauma te verwerken en de veerkracht te vergroten. We zoeken de innerlijke en externe hulpbronnen, die kunnen helpen om het trauma aandacht te geven. Het is niet nodig om het trauma weer helemaal opnieuw te beleven. We werken via de lichaamssensaties, die als vanzelf naar boven komen. Stap voor stap zoeken we naar de spanning en de mogelijkheid om te ontladen, zonder overweldigd te raken. De wijsheid zit in je lichaam en zal door ons samen opgespoord worden.

Praktische zaken

De behandelsessies vinden plaats bij Verte, Blessumerdyk 6 in Blessum. Een sessie duurt meestal 60 tot maximaal 75 minuten. De kosten per sessie zijn € 85,-. De intake is gratis en duurt 1 uur. Na afloop van elke sessie ontvang je een factuur, die je zelf betaalt. Vervolgens kun je deze indienen bij de verzekeraar, mits je hiervoor verzekerd bent.

Wil je meer weten over traumatherapie? Neem dan voor een vrijblijvend gesprek contact op met Aaltsje de Jong via verte@verte.nl of telefoonnummer 06 - 47 59 48 13.