Aaltsje de Jong
Coach, traumatherapeut, loopbaancoach

Aaltsje de Jong werkt sinds 2000 als coach en loopbaanadviseur en vanaf 2015 ook als traumatherapeut. In 2003 startte ze met Verte. Daarvoor werkte ze onder andere als leerkracht en leidinggevende in het onderwijs en de zorg, bij KPN als loopbaanprofessional en vervolgens bij OSG-Metrium als senior consultant personeelsmanagement.

Aaltsje is supervisor aan de opleiding ZKM-coach Reflection & Action en werkt als freelancer voor Schouten & Nelissen. In 2015 heeft Aaltsje de driejarige opleiding Somatic Experiencing (lichaamsgerichte traumatherapie) afgerond. In 2018 zal zij de opleiding NARM (Neuro Affective Relational Model / ontwikkelingstrauma) afronden. Met deze kennis is ze in staat om samen met de cliënt een spade dieper te kijken en de door cliënten ervaren belemmeringen bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Wie begeleid je?

Aaltsje de Jong: "Ik begeleid mensen die met mensen werken. Dit zijn vaak harde werkers, die het beste willen voor de cliënten, leerlingen, ouderen of degenen die aan hun zorg toevertrouwd zijn. Het zijn mensen die zichzelf vaak voorbijlopen, zodat bij hen vermoeidheid, stress en een gevoel van 'nooit klaar zijn' ontstaat."

Wat ontstaat er door je begeleiding?

"Door mijn begeleiding en door samen 'in de verte' te kijken naar het gewenste perspectief, ontstaat er een beweging naar verandering. Dit leidt ertoe dat iemand ontdekt wat hij of zij belangrijk vindt en zelf de regie weer in eigen hand neemt. Je haalt, zeg maar, de 'verte' dichterbij. Hierdoor neemt de stress af, bewaak je je grenzen, ga je energiek en met plezier naar je werk en kom je met een gezonde vermoeidheid weer thuis."

Wat drijft jou?

"Ieder mens heeft mogelijkheden, potentie. Niemand hoeft zijn situatie zo te laten als die is. Dat is wat mij drijft. Door tijd te nemen om te onderzoeken wie je bent, wat je verlangens, overtuigingen, waarden en talenten zijn, ben je in staat om opnieuw keuzes te maken voor leven en werk. Ik ben er van overtuigd dat iedereen zijn blik naar de verte kan richten en kan ontdekken wat zijn verlangen is. Als je blik in de verte helder is, dan is dat de eerste stap om jouw verte dichterbij te halen."

Op het LinkedIn-profiel van Aaltsje de Jong vind je meer informatie.